sl 1.820.3345.33 Contact@TravelTourWP.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
sl 1.820.3345.33 Contact@TravelTourWP.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

NoviceZakaj potovati s Premiki?

Zadovoljni kupci

Prejemnik certifikatov

Varen nakup

27.12.2021

Novice

DIVETOUR

Digitalne kompetence in orodja za izboljšanje poklicnega izobraževanja

in izpopolnjevanja na področju turizma in dostopnosti

Projekt DIVETOUR, ki ga financira program Erasmus+, je usmerjen v poklicno izobraževanje in izpopolnjevanje (VET, Vocational Education and Training) s prednostnim ciljem ustvarjanja in preizkušanja inovativnih metodologij in orodij za usposabljanje kadra ali ponudnikov na trgu dela z namenom aktivnega in vključujočega sodelovanja, ki zadeva vse, ki se iz kakršnegakoli vidika ukvarjajo s turizmom, zlasti dostopnim turizmom.

Projekt nagovarja posameznike in organizacije iz različnih gospodarskih panog, področje poklicnega izobraževanja in izpopolnjevanja, trg dela ter področja za raziskave in razvoj. Projekt predvideva in ponuja izvedbo specifičnih orodij za učenje in preizkušanje inovativnih tehnologij v podjetjih, pa tudi orodja za spodbujanje dialoga med subjekti znotraj posameznih področij, med študenti ali gospodarski subjekti.

Natančneje, projekt predvideva izvedbo:

1)    spletne platforme – Open Learning Community – prostor za dialog in soočenje med zagovorniki poklicnega izobraževanja in izpopolnjevanja, podjetji in stroko. Z izmenjavo izkušenj, aktiviranjem forumov in organiziranjem spletnih seminarjev bi se širila virtualna skupnost posameznikov in organizacij za promocijo in razvoj koncepta dostopnosti v turističnem sektorju, še posebej v tem obdobju in ob izzivih, ki jih je prinesel Covid 19.

2)    Spletne aplikacije v obliki igre, za spodbujanje ozaveščenosti mladih o družbeni in gospodarski pomembnosti dostopnega turizma, kjer se igraje poučijo o priložnostih in izzivih dostopnega turizma ter strategijami za pomoč gostom s posebnimi potrebami.

3)    Klepetalnice oz. pogovornega simulatorja (chatbot) za subjekte v turističnem sektorju z namenom interakcije z uporabniki izključno preko digitalnih naprav za izboljšanje kakovosti informacij in komunikacije glede vključenosti in dostopnosti.

Projektni partnerji:

Ponudnik poklicnega izobraževanja in usposabljanja Panevezys, center za usposabljanje na trgu dela, Litva

ENAT, Evropska mreža za dostopni turizem

Krovno združenje HOTREC hotelov, restavracij in kavarn, Belgija

Bluebook srl, agencija za komunikacijo, Italija

Zadružna kooperativa Incipit Consulting, Italija

Podjetje Wattajob srl, Italija.

Premiki – Zavod za svetovanje, promocijo in razvoj dostopnega turizma Ljubljana, Slovenija

Šola Eshob – Fundació Privada Escola De Restauració i Hostaleria de Barcelona, Španija.

 

18.12.2019

Novice

V Zavodu Premiki smo za vas pripravili nov katalog za skupine za obdobje 2020 – 2021. V njem boste našli krajše enodnevne izlete, kot tudi malo daljša potovanja, izleti pa so primerni tudi za različne skupine oseb s posebnimi potrebami.
 

Katalog je brezplačen in ga lahko najdete na povezavi:

26.02.2019

Novice

Včeraj nas je obiskala Mojca Mavec iz oddaje Na lepše, kjer smo predstavili Premike, dostopni turizem, priročnik za vodenje oseb s posebnimi potrebami ter obiskali Vrhniko, kjer smo izpeljali vodenje oseb s posebnimi potrebami.

Hvala Mojci za povabilo in pa vodnici Andreji za profesionalno predstavitev Vrhnike!

Oddaja bo na voljo v petek 1.3. ob 21.25 na prvem programu RTV Slovenija.

Več o dogodku si lahko preberete tu:

Fotografije
14.12.2018

Novice

V začetku decembra smo uspešno izpeljali prvo izobraževanje Turistično vodenje oseb s posebnimi potrebami, kjer smo predstavili Priročnik za vodenje oseb s posebnimi potrebami, ki je nastal znotraj mednarodnega projekta Elevator. Predavanje je bilo del četrtega modula usposabljanja za interpretacijo naravne in kulturne dediščine ter trajnostnega razvoja, ki ga organizira Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj, kot del projekta LENA, ki se izvaja v okviru EU programa Interreg za Podonavje.

Organizatorjem se lepo zahvaljujemo za povabilo in izjemno gostoljubje.

Več o dogodku si lahko preberete tu:

07.12.2018

Novice

Premiki smo se udeležili dogodka Listine Raznolikosti in se s slavnostnim podpisom zavezali k nadaljnjemu uresničevanju načel raznolikosti pri našem delu.

Čestitke organizatorjem za zelo lepo izpeljan dogodek!

Več o dogodku si lahko preberete tu:

6.8.2018

Novice

V zavodu Premiki smo v okviru mednarodnega projekta ELEVATOR in v sodelovanju s partnerji Kazuist, Tandem in Enat ustvarili poleg poročila in vodiča po dostopnem turizmu tudi Priročnik za turistično vodenje oseb s posebnimi potrebami. Priročnik je v prvi vrsti namenjen turističnim vodnikom, primeren pa je tudi za vse ostale turistične delavce, ki se pri svojem delu srečujejo z osebami s posebnimi potrebami.

Dokumente, ki smo jih ustvarili so na voljo na spodnjih povezavah.

21.06.2018

Novice

V zavodu Premiki smo se 18. junija 2018 udeležili zaključne konference projekta Elevator v Ostravi. Na njem smo predstavili delovanje zavoda in primere dobrih praks dostopnosti v Mestni občini Ljubljana.     
 
Več o dogodku si lahko preberete tu:
09.05.2018

Novice

Z velikim navdušenjem sporočamo, da je na voljo priročnik o izrazih v dostopnem turizmu, ki ga je v 35 jezikih izdala svetovno priznana založniška hiša Lonely Planet. Zelo smo veseli, da smo lahko sodelovali pri tako pomembnem projektu, saj smo s tem priročnikom še korak bližje k razumevanju dostopnega turizma. Primeren je za vse strokovne delavce v turizmu, predvsem pa za tiste, ki delajo direktno s strankami in se vsakodnevno srečujejo z dostopnostjo in ponudbo prilagojeno za osebe s posebnimi potrebami. Primeren je tudi za osebe s posebnimi potrebami na potovanju, saj tako lažje izrazijo svoje potrebe.

Priročnik je brezplačen in ga lahko najdete na spletni povezavi: 

Zakaj postati član Premikov

S članstvom se naročite na aktualne novice in pridobite morebitni dodatni popust na obstoječo ponudbo.
premiki.si

Dostopnost

Ustvarjamo dostopno ponudbo, namenjeno ljudem s posebnimi potrebami, od katere imajo korist prav vsi.

Socialna podjetja

Ves zaslužek vlagamo v razvoj lokalnega in trajnostno naravnanega dostopnega turizma. Z vsakim nakupom v naši agenciji k temu pripomorete tudi vi.

Razvojni projekti

S sodelovanjem pri evropskih razvojnih projektih smo si na področju dostopnega turizma si pridobili veliko izkušenj, ki jih uporabljamo pri pripravi naše ponudbe.

Zadnji izleti

Radomlje – Glamping ob robu gozda

Categories:

Kamna Gorica – Glamping Pr` Matic

Categories:

Pesnica pri Mariboru – Glamping Naturasort

Categories:

Soča – Glamping Korita

Categories: